lördag 10 januari 2015

Enkel rödbetsgratäng

Den här röbetsgratängen är så god och väldigt enkel



4 PORTIONER


5 dl vispgrädde
3 vitlöksklyftor
en kvist färsk eller en nypa torkad timjan
flingsalt och nymald svartpeppar
4 rödbetor
4-6 potatisar


Blanda grädde, skivad vitlök, timjan, salt och peppar i en kastrull. Låt koka upp och dra sedan bort från plattan. Låt stå och dra medan du hyvlar eller skivar rödbetor och potatis i 2-3 mm tjocka skivor. Sila sedan bort kryddor och vitlök genom en sil. Skeda ner lite grädde på bottnen av en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm och 5 cm djup. Varva sedan potatis, rödbetor och grädde. Grädda i ca 45 minuter i 225 °C. Gratängen är färdig när du lätt kan skära den med en kniv. Servera gärna med smulad fetaost då blir det ännu godare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar